Google Argazkiak Locked Folder funtzioa aurkezten du zure argazki sentikorrak ezkutatzeko

Google Photos zerbitzuan eginbide berri bat ikustera goaz eta horrek aukera ematen digu pasahitz bidez babestutako argazki karpetak gure telefonoetan 'blokeatuta' sortzeko. Bitartean Google ezin al da mundu osoko pribatutasunaren aldeko defendatzaile handitzat hartu? Blokeatutako karpeta eginbide berri hau —2021eko I / O 2021 ekitaldian zuzenean iragarri berri dutena—, zalantzarik gabe, Google Argazkiak aplikaziorako ongi etorria izan daiteke.
Denok dakigu zure telefonoari lagun edo senide bati igarotzearen sentsazioa zure galerian gordetako argazki edo meme polit bat erakusteko eta jakin aurretik, zure irudiaren kronograman zehar atzeraka mugitzen hasten dira. Gutako gehienek ziur aski izu momentu hori bizi izan dugu, galdezka zer momentutan topa daitekeen lagun hori ezabatzea ahaztu zaigun irudi pribatu batekin edo, besterik gabe, guretzat gorde nahiko genukeen zerbait.
Google-k arrisku hori desagerrarazi nahi du argazki pertsonalak babesteko gaitasun berriarekin, album sekretu berri honetan jarriz, bistatik ezkutatuta dagoena eta pasahitz bidez segurtasunez babestuta dagoena.
Blokeatutako karpeta ez da modu irekian agertuko Google Argazkietan (edo beste edozein aplikazioetan) gainerako argazkiekin batera. Horren ordez, beste leku batean sar daiteke eta zuk bakarrik. Agur bero bat Google-ri, Apple Argazkiak baino urrats bat aurrerago baitago, 'album ezkutuko' aukera baitute, baina ez dago inolako pasahitz, ukipen edo aurpegi IDaren atzean argazki sentikorrak guztiz babesteko modurik.
Egia esan, nahiz eta iPhone erabiltzaile gogorra izan, oraindik ere deskargatu ahal izango duzu Google Photos-en doako iOS bertsioa eta bere funtzio guztiez balia zaitezke.
Google-ren arabera, laster 'blokeatutako karpeta' eginbide berri hau ikusiko dugu Google Pixel gailuetan, Samsung-en gainerako Android gailuen ildoak aurten bertan jasoko baitute.